Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Zeydan Karalar, “Tekir’in kanalizasyon sorununu çözmek bize nasip olacak.”

Zeydan Karalar, “Tekir’in kanalizasyon sorununu çözmek bize nasip olacak.”

Başkan Zeydan Karalar, Pozantı’nın kanalizasyon sorunu çözeceklerini söyledi ve atık suyla ilgili kanal açma hizmetinden ücret alınmaması konusunda talimat verdi.

Zeydan Karalar, “Tekir’in kanalizasyon sorununu çözmek bize nasip olacak.”

 

Baskan Zeydan Karalar, Pozanti’nin kanalizasyon sorunu çözeceklerini söyledi ve atik suyla ilgili kanal açma hizmetinden ücret alinmamasi konusunda talimat verdi.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ve yaz boyunca devam edecek olan Yaz Senlikleri 9 ilçe, 26 mahallede hayata geçiriliyor. Yaz senlikleri kapsaminda Adanalilar saglik taramasindan geçiriliyor, ihtiyaç sahipleri evde bakim hizmeti aliyor, dezavantajli gruplara kuaförlük hizmeti veriliyor, kadinlar kanser taramasindan geçiriliyor. Senlik kapsaminda halk oyunlari, bando gösterisi, sinema gösterimi ile halk müzigi ve saat müzigi konserleri düzenleniyor.

Hafta sonu Pozanti’nin Akçatekir mahallesinde ve Karatas ilçesinde yaz senligi programi gerçeklestirildi.

ÜLKESINI EN ÇOK SEVEN, ISINI EN IYI YAPANDIR

Akçatekir’de halka seslenen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu-Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ülkesini en çok seven, görevini-isini en iyi yapandir” ögretisinin geregi olarak halka en iyi sekilde hizmet etmeye ve isinde basarili olmaya çalistigini söyledi.

Baskan Zeydan Karalar, “ Seçimden seçime kosuyoruz. Bir ülke bu kadar seçimle ugrastirilmamali. Seçim 4 yilda, 5 yilda bir olur. Seçilenler de o süre boyunca vatandasa hizmet eder. Ne yazik ki 2014’ten bu yana, Istanbul için tekrarlanan belediye seçimi de dahil, 7 kez seçim yapildi. ‘Her sey çok güzel olacak’ dedik ve her sey sayenizde çok güzel oldu” dedi.

TEKIR’IN KANALIZASYON SORUNUNU ÇÖZMEK BIZE NASIP OLACAK INSALLAH

Seçimlerin savas degil, yaris oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Seçimler insanlarin daha iyi hizmet iddiasiyla  ortaya çiktigi yarislardir. Seçimi kazanan da zafer kazandigini söyleminde bulunmamalidir. Seçilen insan kendisine oy verene de vermeyene de hizmet etmek zorundadir. Seyhan’da öyle yaptik, burada da öyle yapacagiz. Olanaklar kisitli ama bu kardesiniz önce Rabbi'ne, sonra halkina güvenerek bunlari asacagina inaniyor. Ben göreve gelir gelmez Tekir’in kanalizasyon sorununu çözmek için harekete geçilmesini istedim. Adana’nin neredeyse yarisi Tekir’e gelir. Hizlica altyapi projesinin yapilmasini istedim. Allah buranin altyapisini yapmayi bu kardesinize nasip edecek insallah. Büyük bir eksikti. Gecikmis midir, çok gecikmistir. Ama olsun, geçmis geçmiste kaldi ve biz ileriye bakacagiz. Iki oy fazla almak için rakiplerime iftira atmam. Bana attilar… Benim söyledigim en agir söylem; belediyeyi, isçinin parasini zamaninda öder hale getirecegimiz ve suya 3 kademede yüzde 30 indirim yapacagimiz seklindeydi.

Ama bu kadar kötü bütçesi olan bir belediyede, indirimi yüzde 10’luk dilimlerle 3 kademede yapacagimizi aktardik. Belediye meclisinde, yüzde 30 indirimin hepsini birlikte yapmami istediler. Beledimizin ekonomik durumu düzeldikçe, kademeli olarak yüzde 30 indirimi yapacagimizi anlattim.

BELEDIYE MECLIS ÜYELERI KABUL EDERSE YÜZDE 30’LUK SU INDIRIMINI IKI KADEMEDE YAPALIM

Simdi buradan sesleniyorum. ASKI’nin genel kurulunda yüzde 15’lik indirimi yapalim ve belediyenin durumu düzeldikçe, ekonomik sartlar iyilestikçe sonraki asamada bir yüzde 15’lik indirim daha uygulayalim. Böylece söz verdigimiz yüzde 30’luk indirimi hayata geçirelim. AK Partili ve MHP’li Meclis üyeleri kabul ederse bunu gerçeklestirecegiz. Çünkü biz halkimiza ne söz verdiysek öyle yapacagiz. Bu belediyede 15 bine yakin insan çalisiyor. Belediyenin ekonomik sartlarini düzeltmek ve millete hizmet etmek benim boynumun borcu. Bu bir günde olmaz. Yoktan var etmek yüce Rabbimize mahsus. Biz yoktan var edemeyiz. Ama sizlere sözümüz var bunlarin hepsini yapacagiz” diye konustu.

ATIK SU KANALI IÇIN PARA ALINMAYACAK

Konusmasi sirasinda bir vatandasin atik su kanali açilmasi ile ilgili alinan paradan yakinmasi üzerine Baskan Zeydan Karalar, aninda verdigi talimatla, bundan sonra Tekir’de kanal açilmasi için bir kurus para alinmayacagini açikladi.

ÖNCE BARISI, HUZURU GETIRIP, SONRA EKMEGI ÇOGALTACAGIZ

Türkiye’de yeni bir siyaset diline ihtiyaç duyuldugunu da ifade eden Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Bu ülkeye yeni bir siyaset dili gerekiyor. Baristan, huzurdan, kardeslikten yana bir siyaset dili gerekiyor. Kimseyi ötekilestirmeyen, muhalefet eden herkesi terörist ilan etmeyen, baristan, huzurdan, kardeslikten yana, hakaretten uzak bir dile ihtiyacimiz var. Yazik bu ülkeye, bu ülke hepimizin. AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, kardesçe bu ülkede yasamak durumundayiz. Kamplastirma dilinden uzak hareket etmeliyiz. Biz barisa, kardeslige dair siyasi dili kullandik ve kullanmaya devam edecegiz. Biz memlekete barisi, huzuru getirecegiz. Hemen ardindan ekmegi çogaltacagiz.

Pozantililar, Ulusal Kurtulus Mücadelesinde önemli emegi olan degerli kardeslerim! Bizim bir görevimiz daha var. O da; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyeti ilelebet payidar kilmaktir.”

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli